De schaduw van Duvan

Duvan cover nieuwIn de tien jaar dat Marcel en Angelique proberen om een emotionele band aan te gaan met hun Colombiaanse adoptiezoon Duvan, gaat het van kwaad tot erger. Door zijn gedrag lopen waardevolle vriendschappen stuk en hun huwelijk hangt aan een zijden draadje. Ze trekken langs een stoet van hulpverleners en geven een goedlopend bedrijf op. Wanneer Marcel vechtend met zijn puberzoon over de keukenvloer rolt, is een uithuisplaatsing onafwendbaar. Duvan heeft een verstandelijke beperking en een reactieve hechtingsstoornis. Hij kan niet leven in een gezin.

De schaduw van Duvan gaat over een vurige kinderwens die overmoedig maakt, over een onuitvoerbare opvoeding, maar ook over veerkracht.
Wanneer er thuis rust ontstaat, komen vragen bovendrijven. Hoe kon de adoptieorganisatie zo blind vertrouwen op de informatie vanuit Colombia? De ouders gaan in gesprek met adoptiedeskundigen en zien hun bange vermoedens bevestigd.

button_bestel_large

Auteur: Door van der Wiele
Uitgeverij Aspekt 
Gepubliceerd: april 2015

 

Het schrijfwerk is jarenlang ploeteren van mijn kant, de omslag zoals je die in de winkel aantreft is een uiting van … tja, wat eigenlijk? De adoptieouders en de uitgever vonden na aflevering van het manuscript dat de auteur er geen zeggenschap meer over had. De omslag op deze pagina was mijn keuze geweest.