Publicaties in kranten

Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

img_4518Afkicken zit er niet meer in voor veel heroïneverslaafden op leeftijd. Zorginstelling Woodstock respecteert dat. Daar krijgen de verslaafde bewoners hun dagelijkse dosis.

img_4519
Een verstandelijke beperking en een kinderwens? Dan gaan nog altijd de alarmbellen rinkelen in Nederland. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland buigt zich op een congres over de dilemma’s.

img_4520Wil jij mijn nier hebben?Gezinnen met overgewicht stuiten vaak op vooroordelen bij behandelaars. Het gezin als geheel heeft begeleiding nodig om een gezondere leefstijl aan te nemen.

Getransplanteerde nieren van levende donoren gaan langer mee dan die van overledenen. Tegenwoordig staan mensen die ‘samaritaans’ een nier willen afstaan voor de keuze: anoniem of via Facebook?

Zo jong al zorgenAchter menig voordeur helpen kinderen de boel overeind te houden wanneer een gezinslid chronisch ziek is of gehandicapt. Dat gaat die jonge mantelzorgers niet in de koude kleren zitten.

Wie kiest er voor een kind met Down? Vrouwen die hun zwangerschap laten afbreken als de prenatale test uitwijst dat er een kind met het Downsyndroom op komst is, vormen een zwijgende massa. Uit angst voor de harde maatschappelijke veroordeling.

Zieke bloggersOog in oog met de dood is het leven waardevollerChronisch zieke mensen kunnen niet mee in de vaart van de maatschappij. Via een weblog hebben ze contact met gelijkgestemden.

 

Veel behandelmogelijkheden zijn er niet meer voor Laura Maaskant (20) nu kanker is teruggekeerd met uitzaaiingen in haar longen. Daarom kiest ze niet voor verlenging van haar leven maar voor kwaliteit.Genderzorg is niet hip genoeg
Cisca’s overgangstraject van man naar vrouw, was langdurig en ingrijpend. In december 2008 klopte zij aan bij het genderteam van het VUmc, na decennialang worstelen met haar identiteit.De schaamte zit te diep
Vrouwen die in hun land van herkomst zijn besneden en kampen met complicaties, kunnen terecht bij de GGD in het Haagse Haga ziekenhuis. Het nazorg spreekuur loopt nog niet storm.
Rondkomen van 80 euro per week
Een kwart van de kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin is sociaal uitgesloten. Geen sportclub, geen uitstapjes, geen verjaardagen.
De strijd van tienervaders
Voor tienermoeders zijn veel hulpverlenings-projecten, maar jonge vaders hebben geen idee waar zij informatie kunnen inwinnen. “Ze gaan er helemaal niet van uit dat tienervaders ook een serieuze rol willen spelen.”

De last van een verboden liefdeDe 28-jarige Saloua heeft een Nederlandse partner, maar zij durft hem niet mee naar huis te nemen.

Wie gaat er over opa's borrel?

Het aantal senioren dat te veel drinkt, is in tien jaar meer dan verdubbeld. Dat leidt tot hoofdbrekens in de ouderenzorg, want mondige ouderen laten zich hun drank niet zomaar afnemen.
Bloemendaals drugverpleger verveelt zichIs het drugsgebruik op strandfeesten bij Bloemendaal wel zo erg? De hulpverlener heeft niets te doen.

klaar voor het carnaval in Rotterdam

Morgen trekt de kleurrijke stoet van het zomercarnaval weer door Rotterdam. Nog een slapeloze nacht vol voorbereidingen en de Dutch Carribean Friends uit Amsterdam zijn er klaar voor.

Help! roept de duiker en niemand reageertHet Parool trekt deze zomer langs plekken waar we anders zelden komen. Vandaag: tussen de duikers op eiland 4 van Vinkeveen.

Heilige zoektocht naar een kostuum

Het Parool trekt deze zomer langs plekken waar we anders zelden komen. Vandaag: op zoek naar een Volendammer kostuum.

Dit keer geen schoten of verdachte scooter

Het Parool trekt deze zomer langs plekken waar we anders zelden komen. Vandaag: illegaal op een oude gifbelt.

Verrommeling van de osdorperwegDe eeuwenoude Osdorperweg, een groen stuk rafelrand van de stad, wordt bedreigd door het verdwijnen van de boeren, een wildgroei aan bedrijven en de komst van de Westrandweg.