Een bewijs van liefde

EenbewijsvanliefdeGuadalupe is een doodgewoon meisje uit Mexico-Stad. Net voor haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Arturo, een knappe, charmante jongen die bevriend is met één van haar neven. Ze kan haar oren niet geloven als hij haar mee uit vraagt. Aarzelend stemt ze toe. In de weken daarna verzint ze smoesjes en spijbelt om er maar voor te zorgen dat ze bij Arturo kan zijn. Alles heeft ze voor hem over.

Op een dag neemt Arturo haar mee naar een hotel voor ‘een bewijs’ van haar liefde. Na die middag hoort ze niets meer van hem. Ze weet niet wat ze ervan moet denken. Enige tijd later ontdekt ze tot haar afgrijzen dat ze zwanger is. Niemand mag ervan weten, op school niet en thuis zeker niet. Maar Guadalupes buik wordt dikker en dikker, en haar toekomst button_bestel_largedonkerder en donkerder. Hoe lang houdt ze het nog vol om iedereen om de tuin te leiden? Hoort ze nog iets van Arturo? Wie kan haar helpen?

Door van der Wiele 100Een bewijs van liefde is mijn op ware verhalen gebaseerde debuut. Als antropoloog op veldwerk in Mexico werd ik zo geraakt door het lot van de vele tienermoeders met wie ik te maken kreeg, dat ik er een verhaal over schreef.

Auteur: Door van der WieleEen bewijs van liefde - Door van der Wiele
Uitgeverij Van Gennep
Verschenen: juni 2009

 

Aaf Brandt Corstius

 

Aaf Brandt Corstius interviewde mij in 2000 voor Folia.
Klik op haar foto voor het artikel ‘Een kind hebben is gaaf’.